Du har ingen produkter i handlekurven.

Har du spørsmål?

Bedrift

Vi har stylet en leilighet på 70 m2 i Oslo. Her var alle vegger hvite og gulvene i eikefarget parkett, slik det ofte er i nyoppussede leiligheter. Vi ble raskt enige med oppdragsgiver om å få inn lune farger på veggene og få lysnet gulvet for å få et mer moderne og personlig preg.

Fargen som ble valgt til entreen heter «Form» og er en lun grå farge som ikke er altfor mørk. Siden gangen glir over i stue/ kjøkken var planen å velge en fargeskala som gikk ton i ton. Derfor ble fargen videre innover «Band Stone». Dette er også en lun grå farge, men hakket mørkere, noe som gir en fin brytning og samtidig en helhet siden rommene er såpass åpne. Både vegger og karmer blir malt i samme farge slik at alt virker større og mer luftig.

Parkettgulvet som er likt i alle rom, ble slipt ned og oljet med en lys hvitpigmentert farge. Dette ble virkelig en stor forandring og endret inntrykket av hele leiligheten.

Fargen på soverommet heter «Sophisticated Blue». En dyp mørkeblå farge som nesten kan virke sort. Den er utrolig elegant og gir hele soverommet et luksuriøst preg. Her valgte vi sidebord i sort metall med store sølvfargede bordlamper. Myke tekstiler i form av sengeteppe og puter drar fargene i rommet og i leiligheten ellers fint sammen.

I stuen det ble viktig å velge møbler som ikke er altfor plasskrevende. Det var noen personlige eiendeler oppdragsgiver ønsket å beholde. Et flettet gulvteppe, en lenestol i skinn og et maleri i mange friske farger. Utover det skulle resten av rommet møbleres.

Valget av spisestue falt på et rundt sort bord med fire stoler i gråbrun farge. Rundt spisebord er veldig sosialt og hyggelig når man har plass til det. Dette står på et sprekt gulvteppe i okergult, som henter opp de sterke fargene i maleriet og blir en ekstra fargeklatt i rommet.

Leiligheten har en kort vegg hvor TV-en skal være. Her valgte vi å bruke et stilrent sort konsollbord med praktiske skuffer som TV-benk. Under plasserer vi noen rustikke kurver i flettet rotting, slik at man får dekket til litt ledninger og får ekstra plass til oppbevaring.

For å utnytte plassen i rommet på best mulig måte, var det viktig at sofaen ikke ble for dyp og ruvende. Derfor falt valget på en praktisk modulsofa som enkelt kan bygges slik at den passer rommet. Sofaen er stram og moderne i et slitesterkt stoff. Lys grå ble den rette fargen å velge til dette prosjektet. Den harmonerer virkelig fint med spisestolene i gråbrun og veggfargen. Sofaen er i fire deler, og pallen settes til hvis man ønsker en forlengelse eller løs som en ekstra sitteplass. Den klassiske skinnstolen er også perfekt i kombinasjon med sofaen som en fin kontrast.

Stuebordet er i samme serie som konsollbordet i sort treverk. Når man skal velge farger på puter er det alltid fint å ta utgangspunkt i andre dominerende farger i rommet. I dette tilfellet er det det store maleriet i mange farger, og vi valgte derfor puter ut ifra det.

Kjøkkenet er et klassisk hvitt kjøkken med mørk benkeplate. Her trengtes det kun noen stilfulle potter til urteplanter for å gjøre det mer hjemmekoselig.

Det å velge farger på veggene hadde enormt mye å si for hele romfølelsen og inntrykket av denne leiligheten. Når man går for klassiske, stilrene møbler i nøytrale farger, vil man trives med dem i mange år fremover. Det gjør det også lettere å bruke farger på tekstiler, bilder og ikke minst på veggene. Ta utgangspunkt i de tingene du allerede er glad i og fornøyd med, og se hvordan du kan få til en helhet ved å legge til noen nye elementer.

Har du et spennende prosjekt på gang? Send oss gjerne en uforpliktende mail til kundeservice@kalma.no. Vi ser frem til å høre fra deg!

Produkter brukt i artikkelen

 • Kun 1 på lager

  På salg!

  Stue, Møbler

  Toscana Modulsofa Venstre Lys Grå

  kr 3.100,00
 • På lager

  Interiør, Spisestue, Stue

  Nobel Teppe Oker 170×240 cm

  kr 6.990,00
 • På lager

  Spisestue, Stue, Møbler

  Brussel Konsollbord m/ Skuffer

  kr 8.490,00
 • På lager

  Interiør, Gavetips

  Savoy Sengeteppe Grå 240×260 cm

  kr 1.490,00
 • På lager

  Interiør, Gavetips

  Savoy Sengeteppe Blå 240×260 cm

  kr 1.490,00
 • På lager

  Interiør, Stue

  Lotus Putetrekk Olive

  kr 99,00
 • På lager

  På salg!

  Interiør, Spisestue, Stue

  Peon Hvit

  kr 55,00
 • På lager

  Interiør, Spisestue, Stue

  Alyssa Vase Grå Stor

  kr 990,00
 • På lager

  Interiør, Spisestue, Stue

  Alyssa Vase Grå Liten

  kr 490,00
 • På lager

  Interiør, Stue

  Molly Putetrekk Oker

  kr 299,00
 • På lager

  Interiør, Stue

  Lotus Putetrekk Grey

  kr 99,00
 • På lager

  Interiør, Gavetips

  Zoe Lysglass Gull

  kr 340,00
 • På lager

  Interiør, Spisestue, Stue

  Havana Lykt Stor

  kr 1.790,00